keskiviikko 20. elokuuta 2014

Työskentele fiksummin, älä enemmän!Ammattilaisena kehittyminen ja uralla nousu on tärkeää. Saatat tehdä tämän eteen tosi pitkää päivää. Kuitenkin, tämä voi väsyttää ja stressata sinua niin, että et ehkä saavutakaan sitä mitä haluat. Kysymys onkin siitä, miten työskentelet eikä kuinka paljon työskentelet. Seuraavassa on viisi ohjetta, jotka saattavat auttaa sinua työskentelemään fiksummin, ei enemmän.

Suunnittele

Teetkö näin? Menet työn ääreen aamulla virkeänä ja täynnä työnintoa - mutta sitten istahdat "vain muutamaksi minuutiksi" ja tarkistat sähköpostisi. Ennenkuin huomaatkaan, olet kuluttanut kaksi ensimmäistä ehkä tehokkainta tuntiasi käytännössä tekemättä mitään.

Mikä sitten neuvoksi? Tee edellisenä päivänä päivän päätteeksi yksinkertainen suunnitelma siitä, mitä teet seuraavana päivänä. Laita tämä näkyvälle paikalle niin että näet sen heti seuraavana päivänä tullessasi töihin. Tee tätä jonkin aikaa niin huomaat kuinka tehokas tämä tapa on.

Aseta pieniä ja suuria tavoitteita

Pelkkä suunnitelma ei riitä, sinun pitää kyetä myös seuraamaan suunnitelmaasi. Aseta pieniä tavoitteita, mitä sinun pitää saada aikaiseksi tiettynä päivänä tai viikkona. Palastelemalla suurempia tavoitteita pieniksi päivän mittaisiksi palasiksi auttavat sinua saavuttamaan suuremmat tavoitteesi.

Pidä pieniä taukoja ja kävele

Suunnittele päivääsi pieniä taukoja lounasta, ehkä pientä iltapäiväkävelyä tms. varten. Se antaa aivoillesi pienen hetken levätä ja jaksat paljon paremmin. Käytä sähköposteihin vastaamiseen 10 minuuttia aamulla, 10 minuuttia lounaan jälkeen ja 10 minuuttia päivän päätteeksi sensijaan että tekisit ne kaikki yhdellä kertaa. Tai, sensijaan että vastaat sähköpostiin, nouse ylös ja kävele henkilön luo keskustelemaan asiasta.

Delegoi aina kun pystyt

Jos vain mahdollista, delegoi joitakin tehtäviäsi. Aina se ei ole mahdollista, mutta mieti tätä asiaa silloin tällöin. Delegoimalla saat ehkä jonkun henkilön motivaation kasvamaan ja itsellesi aikaa keskittyä tavoitteitesi kannalta tärkeisiin asioihin.

"Ota iisisti"

Jos olet täydellisyyttä tavoitteleva, kuten monet meistä ovat, on mahdollista että olet asettanut rimasi kovin korkealle. Tämä koskee ehkä sitä että kaikki työt pitää tehdä ajallaan.  Tämä ei tarkoita, ettei aikatauluista pidettäisi kiinni, vaan kannattaa aika ajoin tarkastella, ovatko nämä aikataulut realistisia. Jos vain mahdollista, kannattaa vähän löysätä niitä. Jos siihen pystyt, voit paremmin keskittyä tekemään projektiasi. Palastele projektisi pienemmiksi tehtäviksi ja keskity noihin tehtäviin sensijaan että keskittyisit suureen, joskus mahdottomalta tuntuvaan kokonaisuuteen.

Aseta rajoja

Nykyajan teknologia antaa mahdollisuuden olla töissä koko ajan, silloinkin kun ei oikeasti olla.
Kun lähdet töistä, sulje ovi myös mielessäsi. Älä ota töitä kotiin, älä hoida työpuheluja vapaa-aikanasi. Jos priorisoit henkilökohtaisen elämäsi ykköseksi, se itse asiassa edistää paremmin henkilökohtaista kehittymistäsi kuin olemalla koko ajan näennäisesti töissä.


Ja koeta muistaa, että tärkeää ei ole se kuinka monta tuntia ja kuinka paljon teet töitä, vaan kuinka fiksusti suunnittelet työsi ja tavoitteesi, ja tietenkin kuinka toteutat niitä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti